Α.Σ. TAEKWONDO ΑΣΠΙΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

Μια ομάδα μια οικογένεια…

ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ
Α.Σ. TAEKWONDO ΑΣΠΙΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

Ευγένεια – Ακεραιότητα – Επιμονή – Αυτοέλεγχος – Ακατάβλητο πνεύμα

JOIN WITH US
Α.Σ. TAEKWONDO ΑΣΠΙΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

Από την παραδοσιακή πολεμική τεχνη στο σύγχρονο ολυμπιακό άθλημα…

ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Ευγένεια

Μπορεί να ειπωθεί πως η ευγένεια αποτελεί άγραφο κανόνα που μας κληροδότησαν οι αρχαίοι δάσκαλοι της φιλοσοφίας σαν μέσο για τη φώτιση των ανθρώπινων όντων, διατηρώντας ταυτόχρονα την κοινωνία αρμονική.

Ακεραιότητα

Στο Τάε Κβον Ντο ο ορισμός για τη λέξη ακεραιότητα είναι χαλαρότερος από αυτόν που συνήθως συναντά κανείς στα λεξικά. Πρέπει κανείς να μπορεί να καθορίσει το σωστό και το λάθος και να έχει τη συνείδηση, αν κάνει λάθος, να αισθανθεί ενοχή.

Επιμονή

Σίγουρα, το πιθανότερο είναι πως η ευτυχία και η ευημερία θα έρθουν στον υπομονετικό άνθρωπο. Για να επιτύχουμε κάτι, είτε πρόκειται για ανώτερο πτυχίο είτε για την τελειοποίηση μιας τεχνικής, πρέπει να βάλουμε το στόχο μας και ύστερα να επιμένουμε συνεχώς.

Αυτοέλεγχος

Αυτή η αρχή είναι εξαιρετικά σημαντική , ως προς το πώς συμπεριφέρεται κανείς είτε στον ελεύθερο φιλικό αγώνα είτε στις προσωπικές του υποθέσεις. Η απώλεια του αυτοελέγχου σε φιλικό αγώνα μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική τόσο για το μαθητή όσο και για τον αντίπαλο. Σύμφωνα με το Λάο-Τζου «ο όρος δυνατότερος αφορά περισσότερο αυτόν που νικά τον εαυτό του και λιγότερο κάποιον άλλον».

Ακατάβλητο Πνεύμα

Ο σοβαρός μαθητής του Τάε Κβον Ντο συμπεριφέρεται σε όλες τις περιστάσεις με ταπεινότητα και ειλικρίνεια. Όταν συναντά την αδικία, αντιμετωπίζει τους φιλοπόλεμους χωρίς καθόλου φόβο ή δισταγμό, με ακατάβλητο πνεύμα, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο αντίπαλος ή πόσο μεγάλος είναι ο αριθμός τους.

Αθλητικός Σύλλογος ΑΣΠΙΣ Εύοσμου

Αθλητικός Σύλλογος TAE KWON DO ΑΣΠΙΣ ΕΥΟΣΜΟΥ ιδρύθηκε το 2014. 

Είναι αναγνωρισμένος σύλλογος με Ειδική Αθλητική Αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενεργό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας και μέλος της Ένωσης Tae Kwon Do Βορείου Ελλάδος.
Από τότε μέχρι και σήμερα ο σκοπός είναι όλοι οι αθλητές να γνωρίσουν τις αξίες του αθλητισμού και συγκεκριμένα τη φιλοσοφία του Ταεκβοντο διδάσκοντας μικρούς και μεγάλους τη φιλοσοφία μιας ανατολίτικης πολεμικής τέχνης ενός σπουδαίου ολυμπιακού αθλήματος. Στο καθημερινό του πρόγραμμα λειτουργούν τμήματα προσχολικής ηλικίας, τμήματα παιδικά-εφηβικά και τμήματα ενηλίκων

Ο σύλλογος συμμετέχει σε διασυλλογικά , προκριματικά ,πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών,πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΜΗΜΑΤΑ

Ο διαχωρισμός των τμημάτων γίνεται με γνώμονα την βέλτιστη απόδοση του τμήματος ανάλογα με την ηλικία, το επίπεδο και τις ανάγκες κάθε αθλητή.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Τελευταία Άρθρα